Qırmızı bibərin bir çox faydaları mövcuddur. Ən əsası artıq çəkidən xilas olmağa kömək edir və artıq yağları bədəndən xaric edir. Lakin mədəsində problemi olanlar istiotun istifadəsini minimuma endirməlidir.
Ədviyyatların antioksidan gücü
Aparılan təcrübələr ədviyyatların antioksidan cəhətdən çox zəngin olduğunu göstərir. Antioksidanlar, sərbəst radikalların təsirlərinə qarşı hüceyrələri qoruyur. (Sərbəst radikallar bədənin immunitet sistemi aşağı olduğu və ya tüstü və radiasiya kimi ekoloji faktorlara məruz qaldığı zaman çıxarılan molekullara deyilir).
Antioksidanlar ürək xəstəliklərinə, xərçəngə və digər xəstəliklərə qarşı sizi qoruyur. Beta karoten, lutanın, likopen, selenyum, A, C və E vitaminləri ehtiva edir.
Ədviyyatlar maddələr mübadiləsini gücləndirir, toxluq hissi verir. Məsələn bibərdəki "Capsaicin" adlı kimyəvi komponent maddələr mübadiləsini sürətləndirmək xüsusiyyətini daşıyır. Bundan əlavə yeməyin daha ləzzətli, doyumlu edir və daha az kalori istehlak etməyə kömək edir.
Qırmızı bibər
Xüsusilə də arıqlamağa faydaları çoxdur. Nə qədər acı olsa, o qədər yaxşıdır. Qırmızı bibər pəhriz saxlayanların ləzzətli yoldaşıdır. Çünki qırmızı bibər maddələr mübadiləsini gücləndirir, toxluq hissini artırır və yağları yandırmaqda zəmin rolunu oynayır. Xüsusən də qarındakı piyləri asanlıqla əritmək olmur. Qırmızı bibər isə bu işin öhdəsindən yaxşı gəlir.
Burun və qulaq tutulmasına qarşı qırmızı istiot çox xeyirlidir. Sadəcə yeməyinizə bu ədviyyatı qatmaqla sözügedən problemdən xilas ola bilərsiniz.
Əgər evinizi qarışqalar işğal edibsə, qırmızı istiotdan istifadə edin. Daha çox mətbəxlərdə şəkər axtarışına çıxan qarışqaların sıx olduğu yerlərə qırmızı istiot səpməklə onları evinizdən uzaqlaşdıra bilərsiniz.
Rəngli paltarların rənglərinin solmaması üçün kimyəvi maddələr mövcuddur. Ancaq yuyucu tozlarının əksəriyyəti sağlamlığa zərərlidir. Yeni aldığınız rəngli bir köynəyi ilk yuduğunuzda suya bir qaşıq istiot əlavə edə bilərsiniz. Qara istiot parçanın rəngini itirməsinə mane olur, onu daha da canlandırır.