Badamın qabığını necə soymalı

Badamın qabığını necə soymalı

Faydalı məsləhətlər

Bəzi şirniyyatlarda (məsəl üçün, şəkərbura və paxlavada) qabığı soyulmuş və üyüdülmüş badam içindən istifadə olunur. Badamın qabığını soymaq cəmi bir neçə dəqiqənizi alacaq. Bu da prosesin tamamı.

1. Badamları bir qazana qoyub üstünə onları örtəcək qədər qaynar su tökün.

2. Qoyun badamlar bu suda 2 dəqidə pörtsünlər (oda qoymayın!). Badamları suda çox saxlamayın, yoxsa yumuşalar və üyüdülmələri çətin olar.

3. Badamları süzün və qurulayın. Sonra isə iki barmağınızın arasında sürtərək qabığını soyun.

Рекомендуем почитать

Azərbaycan mətbəxində zəfərandan yeməklərə gözəl ətir və rəng qatmaq üşün geniş istifadə olunur. Zəfəran..

İsti bir yay günündə kölgədə oturub təravətləndirici ev limonadını  yudumlamaqdan daha yaxşı nə ola bilər?..

Qırmızı bibərin bir çox faydaları mövcuddur. Ən əsası artıq çəkidən xilas olmağa kömək edir və artıq yağları..